CS PROJECTS

De specialist voor diamantzagen en diamantboren in de bouwsector

Rendement heeft een naam

Aansprakelijkheidsverzekering voor aannemers

20 - 09 - 2019

Tot een jaar geleden waren enkel architecten verplicht om hun beroepsaansprakelijkheid te verzekeren. Sinds 1 juli 2018 geldt de zogenaamde Wet Peeters-Borsus ook voor aannemers om de discriminatie met de al bestaande verzekeringsplicht van architecten weg te nemen.

Lees meer

Nieuwe technologieën in de bouwsector op Batimat 2019

17 - 07 - 2019

Nieuwe technologieën staan dan ook bij de helft van de Belgische bouwprofessionals in de top drie van interessante trends. Bouwprofessionals blijken in de maag te zitten met drie grote thema’s: ‘nieuwe technologieën’, ‘duurzaamheid en energie’ en ‘veiligheid op werk’.

Lees meer

Er beweegt wat in Antwerpen

18 - 06 - 2019

Goed twaalf jaar geleden werd Linkeroever als slaapstad ervaren en kozen veel Antwerpenaars er voor om liever elders in de stad te gaan wonen. Linkeroever is nu samen met de Dam en het Eilandje één van de sterkste groeiende wijken in Antwerpen.

Lees meer

Is waterstof de brandstof van de toekomst?

15 - 05 - 2019

Waterstof bevat tot 3x meer energie dan diesel en heeft een schone verbranding waarbij het restproduct enkel water is en dat is bijzonder goed nieuws voor het klimaat.

Lees meer

Praten met je huis met domotica

14 - 03 - 2019

Domotica is een ander woord voor de automatisering in huizen of gebouwen. De bedoeling is om jouw leven zo aangenaam mogelijk te maken door alle technische voorzieningen in huis met elkaar te verbinden in één beheerssysteem.

Lees meer

Ecologische impact van de bouwsector

20 - 02 - 2019

Onze Belgische woningen zijn de 2e grootste uitstoters van CO2. De bouwsector is verantwoordelijk voor 60% van het afval en voor 25% van het vrachtvervoer. Er is volgens hem dan ook geen klimaatplan mogelijk zonder de bouwsector.

Lees meer

Europa heeft eerste productielocatie voor 3D printen in beton

15 - 01 - 2019

In Eindhoven openden Weber Beamix en Bam Infra in januari 2019 hun 3D betonprintfaciliteit en dat is meteen de eerste in Europa.

Lees meer

Brexit en de Belgische economie

12 - 11 - 2018

De landen van de Europese Unie hebben onderling een open markt. Wanneer het Verenigd Koninkrijk uittreedt, kunnen bedrijven uit het VK geen gebruik meer maken van die voordelige Europese handelsafspraken.

Lees meer

Nieuwe aanpak dringt zich op in architectuur

03 - 09 - 2018

We zijn een bouwlustig volkje en dat begint een probleem te worden. De betonstop, de strenge energie-eisen en de sterke prijsstijgingen dwingen ons om steeds kleiner te gaan wonen.

Lees meer

Eneco en Mitsubishi bouwen eerste Europese superbatterij

26 - 07 - 2018

Enspire Me is de batterij die het Europese hoogspanningsnet moet stabiliseren. Met een oppervlakte van 70 meter op 12 meter kan ze meer dan 5.000 gezinnen één dag lang voorzien van elektriciteit.

Lees meer

Schrijf in voor de nieuwsbrief

Uw gegevens