Investeren in persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) is cruciaal om de veiligheid op de werkvloer te garanderen. Naast aangepaste werkschoenen, veiligheidshelmen en gehoorbeschermers, zijn ook veiligheidsbrillen vaak onmisbaar op de werkvloer. Veiligheidsbrillen bestaan natuurlijk in alle maten en vormen. Deze 3 tips helpen je op weg bij het kiezen van het juiste exemplaar.

1. Kies een veiligheidsbril die past bij jouw werkomgeving

Kies een veiligheidsbril die is afgestemd op jouw specifieke werkomgeving en jouw concrete taken. Zo kies je bijvoorbeeld het best voor een bril met zijbescherming als je je ogen wil beschermen tegen rondvliegende splinters, vonken of stof. Ben je echter specifiek op zoek naar een veiligheidsbril die niet beslaat, dan kun je kiezen voor een bril met een anti-condens coating. Of werk je misschien in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid of wisselende temperaturen, dan kan het aangewezen zijn om te kiezen voor een bril met een anti-fog coating. Het is dus belangrijk om een bril te kiezen die qua functionaliteiten goed aansluit op jouw specifieke werksituatie.

2. Kies een veiligheidsbril met een goede pasvorm

Zorg ervoor dat je veiligheidsbril goed past. Een veiligheidsbril mag uiteraard niet te groot zijn, want dan kan deze afzakken of afvallen tijdens het werken. Maar een veiligheidsbril mag ook niet te klein zijn, want dan zal deze onvoldoende bescherming bieden. Kies dus voor een veiligheidsbril die comfortabel op je neus staat en goed aansluit rond je hoofd. Een bril met een verstelbare neusbrug kan helpen om de pasvorm en het draagcomfort te verbeteren.

3. Ga voor een bril met krasbestendige glazen

Een veiligheidsbril slingert wel eens rond en belandt algauw eens in je jaszak, rugzak of gereedschapskist. Hierdoor kunnen vervelende krassen op de glazen ontstaan. Dit probleem kun je vermijden door te kiezen voor glazen met een krasbestendige coating.