Gereedschap moet droog opgeborgen worden en dat is niet anders voor diamantgereedschap. Denk maar aan water in een gereedschapskist of een sleutel van slechte kwaliteit die gaat roesten. Droog houden is dus de boodschap voor handgereedschap en dat geldt zeker voor elektrische apparaten.

Hoe kan je elektrische gereedschappen onderhouden?

Elektriciteit en vocht gaan nooit goed samen. Maar vochtig opbergen van elektrisch gereedschap is funest voor de levensduur. Dat geldt natuurlijk ook voor boormachines, decoupeerzagen, haakse slijpers en andere elektrische gereedschappen.

Een oplossing hiervoor is olie, want waar olie zit, is geen vocht. Bovendien houdt een druppel olie de draaiende delen soepel. Een druppeltje olie doet het altijd goed maar houdt het beperkt. Zorg ook dat de boormachine niet uit je handen glipt omdat er de laatste keer wat al te scheutig is omgegaan met dat druppeltje olie. Daarnaast is het belangrijk om je spullen te bewaren in een geschikte koffer.

De meeste andere gereedschappen zullen niet meer onderhoud nodig hebben. Aarzel ook niet om spullen die niet meer functioneren, weg te gooien. Is iets stuk, vervang het dan zodat je bij de eerst volgende klus niet mis grijpt.  Houd bijvoorbeeld beitels scherp en gooi botte boortjes direct weg.

Diamantgereedschap voor diverse toepassingen

Diamantgereedschap is met de juiste kennis eenvoudig te onderhouden. Bovendien kan diamant elke ondergrond aan. Daarom ontwikkelde CS Projects een ruim assortiment universele diamantgereedschappen, die stuk voor stuk heel breed inzetbaar zijn.